Meteen naar de inhoud

Logo & Huisstijl ontwerp

Het meest aansprekende deel van de huisstijl is het logo ontwerp. Het logo komt terug op alle huisstijl elementen, zoals visitekaartjes, briefpapier, folders en brochures. Echter dit maakt het logo ook het meest essentiële element waarmee u herkenbaar bent, maar u ook onderscheidt van de concurrent! Op welke manier bepaal je of het logo goed is? In dit korte artikel nemen wij u mee in het logo ontwerp van Drukkerij Hillegom.

1. Simpel logo ontwerp

Wie denkt dat het logo ontwerp enkel gaat om het zo complex mogelijk maakt, komt vaak bedrogen uit. Wie kent de uitspraak, “less is more” niet? Bij het logo ontwerp is het heel belangrijk om het zo simpel mogelijk te houden. Waarschijnlijk vraagt u zich dan af, is dat zo? Ja dat is zo, bekijk maar eens de logo’s van Nike, Puma of McDonalds. Stuk-voor-stuk simpele logo’s, maar iedereen kent het logo. Toch is er voorafgaand aan deze logo’s ook een goed logo ontwerp geweest. Drukkerij Hillegom plaatst het simpele karakter van het logo centraal.

2. Karakteristiek

Het allereerste wat mensen zien van uw bedrijf is het logo. De eerste blik van uw website, van uw advertentie of de buitenkant van het bedrijfspand maakt de eerste indruk. Door een geheel eigen en onderscheidende uitstraling te hebben, onderscheidt u zichzelf van uw concurrent of maakt u uw nieuwe dienst/product nog aantrekkelijker. Wat moet u zich bij uw eigen logo afvragen? Herkennen mensen mijn logo? Heb ik iets anders dan anderen? Het is altijd cliché om in bepaalde beroepsgroepen voor dezelfde symbolen te gaan, moet een loodgieter altijd een gereedschapselement in het logo hebben? Soms is dat juist het tegenovergestelde. Voorbeelden? Coca Cola, McDonalds, Philips etc..

3. Voor eeuwig

Niets is zo veranderlijk als de mode of trends. Hoewel we vaak wisselen van mode, is voor een logo juist een lange levensduur van belang. Hoe vaker je wisselt, hoe meer het beeld weer opgebouwd moet worden. Vraagt u zichzelf eens af: kan mijn logo 10 jaar overleveren zonder er iets op in te leveren? Bevat mijn logo modegevoelige trends? Dit zijn vragen welke drukkerij Hillegom probeert met u te beantwoorden.

4. Variatie

Zoals al eerder aangegeven is het logo de basis van elke huisstijl. Alle communicatiemiddelen worden met het logo bedrukt. Het is dus van groot belang dat het logo geschaald kan worden. Wij ontwerpen uw logo daarom altijd als vector bestand (bijv. eps of ai). Echter hier stopt het niet mee, de bedrukkingen kennen veel toepassingen. Een pen bedrukken bijvoorbeeld, is een rechthoekig vlak, wat soms lastig kan zijn als het logo niet schaalbaar is. Bij Drukkerij Hillegom bedrukken wij full-color, maar op shirts gaat het per kleur. Hoe meer kleuren het logo bevat hoe prijziger de bedrukking wordt, is uw logo bijvoorbeeld ook in één enkele kleur af te beelden?

5. Represenatief

De samenvattende factor van alles is of het logo representatief is voor de context waarin het gebruikt wordt. Natuurlijk verschilt dit van persoon tot persoon, maar vergeet niet, het Apple logo is een afgebeten stuk appel, ziet u er de computer in? Nee, maar toch associeert iedereen het met de Macbooks en Ipads. Uiteindelijk is de uitstraling een subjectieve beleving. Wat u zich wel af kunt vragen is of u zelf associaties ziet? Komt het logo overeen met wat u wilt uitstralen met uw product of dienst?

Bij Drukkerij Hillegom staan wij klaar om u professioneel advies te geven over uw logo. Bespaar nooit op een goed ontwerp van uw logo, want het bespoedigd het bedrukken van uw huisstijl of andere reclame, maar veel belangrijker: de eerste indruk wordt in een aantal seconden bepaald.

Bekijk voor meer voorbeelden van het logo ontwerp ook eens onze partner site: RET B.V.

Over Drukkerij Hillegom

Drukkerij Hillegom is opgericht in 2011 en uitgegroeid tot een allround marketing- en reclamebureau in de Bollenstreek. U kunt bij ons terecht voor het laten bedrukken of borduren van (bedrijfs) kleding, alle soorten drukwerk, promotionele artikelen, relatiegeschenken, buitenreclame, auto bestickering en het ontwerpen van websites. Met een vast team zorgen wij voor allerlei creatieve uitspattingen en denken wij graag mee met de klant. Kom gerust langs of neem contact met ons op, voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

Kunnen we je helpen?

Stuur je gegevens

En we reageren binnen enkele uren!


J